A hazai termelő édes aranyaként is számon tartható mézet az emberiség már ősidők óta használja, élelmiszerként és gyógyszerként egyaránt.
A színtiszta, természetes méz előállítását csakis a káros terheléstől mentes helyek garantálják, csak az ilyen helyen gyűjtött méz lesz igazán tiszta. Az igazi méz készítése bonyolult és időigényes folyamat, olyan lépésekkel, mint a nektárgyűjtés, tárolás, víz és enzímek hozzáadása, érés és besűrítés.
Ajánlat tartalma:
- méhészet rejtelmeibe való betekintő workshop, mézkóstolással egybe kötve.
- méhek életéről kaptok átfogó ismertetőt Fehér László vándorméhésztől
- Hogyan is készül a méz?
- kaptárt kinyitása (védőfelszerelést kaptok: kesztyű, ruha, védősapka)
- mézpergetés
- mézkóstolás (4 fajta mézet tudtok megkóstolni a helyszínen: akác, repce, vegyes virágmézek, hárs)
- a helyszínen vásárolhattok őstermelőtől származó, garantáltan minőségi mézet 0,5 illetve 1 kg-os kiszerelésű műanyag üvegben
- időtartam: kb 2 óra
Helyszín Kiskunlacháza melletti tanya ( szombat kivételével – időpont egyeztetés szükséges)
Fontos megemlíteni, hogy a méz készítése a virágfajtáktól és a méhek által használt nektár típusától függően különböző ízű és színű lehet.
Ha kíváncsi vagy rá, hogy min múlik, milyen is borostyán színben pompázó, édesen ragacsos és selymes méz, akkor csapj le az ajánlatra, és ismerkedj meg a méhészet tudományával, és kóstolj igazán minőségi mézeket! Gyerekekkel együtt is várunk titeket, hogy egy felejthetetlen családi program keretében! Csatlakozzatok hozzánk egy édes kalandra!
Méh csípésre allergiásoknak nem javasolt a program!
2025-05-31 -ig
Fehér László méz őstermelő
2340 Kiskunlacháza Sellő utca 176