Ínyencség borbarátoknak: Kóstoló és bortörténelem Etyeken

-20 %

Az Ajánlat tartalma

Gyertek az etyeki Öreghegyre, nézzetek szét egy 19. századi pincében és kóstoljatok príma etyeki borokat!
Kóstolj meg 5 etyeki bort, és ismerj meg egy régi borászatot! Ahogy megérkeztetek, rögtön meg is kóstoltok 2 bort, miközben a borászok bemutatják a családi pincészetet és el is mesélik az alapvető és érdekes információkat a kóstolt borokról. Összesen 5 bort fogtok megkóstolni ezen az etyeki borkóstolón, és bár kóstolni végig a kóstolóteremben fogtok, a második bor után érdemes követni a borászt a borospincébe.
Ezt a pincét 1872-ben építették, ráadásul a tulajdonos szépapja, így talán már nem is kell tovább ragozni, hogy mennyi mindent tudnak itt mesélni Etyekről, a 19. században épült pincéről és a bemutatott borokról.
Egy ilyen régi borospince már önmagában is igazi élmény egy borbarátnak, pláne, hogy a hordós tételek mellett látni fogtok egy érdekes és értékes borokkal megpakolt bormúzeumot is. Itt a családi borászat muzeális borai mellett a saját borgyűjteményüket mutatják be nektek, szép magyar és külföldi borok mellett például egy 1920-as Tokaji Aszú is látható itt. A régi pince után folytatjátok a borkóstolót a maradék tételekkel, és ha kedvetek tartja, akkor kinézhettek a szőlőbe is.
Bár ennek a borkóstolónak a borkorcsolya is a része, választhattok hidegtálat vagy meleg főtételt is. A hidegtálon a család által készített „disznóságok” vannak, nagyon finom sonka, kolbász és szalonna kóstolható így a borok mellé. Vagy, amennyiben meleg főtt ételre vágytok, kóstoljátok meg hagyományos sváb ízeket, kicsit új köntösben!
A program körülbelül 2 órát vesz igénybe.

Érvényesség

2024-08-31 -ig

Foglalási feltételek

Előzetes időpont foglalás szükséges telefonon: 70 617 6427 vagy emailben: buzal71@gmail.com.

Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva!

Partnerünkről

Az etyeki Buzál-Mórocza Pincészet igazi tradicionális családi pincészet, ma is az 1872-ben épült, már akkor a család tulajdonát képező borospincében dolgoznak ma is. A borászkodást családi hagyományként folytatjuk. Jelenleg 5 hektáron gazdálkodunk, Szürkebarát, Chardonnay, Sauvignon Blance, Olaszrizling fajtákat termelünk. Reduktív, illetve fahordós erjesztést alkalmazunk. Az idei évtől a borkóstolás mellett falusi turizmus keretében 12 fő részére szálláshelyet is biztosítunk 4 napraforgós minősítéssel rendelkező vendégházunkban. Kóstolj meg itt 5 etyeki bort az Öreghegyen!

Helyszín

BUZÁL-MÓROCZA PINCÉSZET ÉS SZÁLLÁSHELY

2091 Etyek Öreghegyi út 2004.

https://www.facebook.com/buzalmorocza/?locale=hu_HU

Válassz Csomagot

BUZÁL-MÓROCZA PINCÉSZET ÉS SZÁLLÁSHELY

Etyek

A Buzál-Mórocza Pincészet és Szálláshely 5 tételes borkóstolója vár benneteket: 2 fős borvacsora választható hidegtállal vagy meleg főtétellel
19 990 Ft 24 900 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet