Etyek régi sváb település. A vendégház nyugodt, csendes helyen, az Öreghegyen található. Pincészetet is működtetnek, rendszeresen tartanak borkóstolóval egybekötött ebédeket, vacsorákat, melyet mi helyben készítenek el. Rendszeresek az egész falura és ezáltal minden borászra, borászatra kiterjedő bortúrák, borral és gasztronómiával összefüggő rendezvények. A vendégház a falu központjától autóval 5, kényelmes sétával 15 percre van.
A szobák kényelmesek, padlófűtéssel, saját fürdőszobával, WC-vel ellátottak. Parkolás megoldott.
Ajánlat tartalma:
- 1 éjszaka/2 vagy 3 vagy max. 8 fő részére
- 5 tételes borkostoló + falatkákkal
- Ebéd vagy vacsora választható hidegtállal vagy meleg főétellel
- Felár ellenében kérhettek reggelit: 3 500 Ft/ fő (hidegtál vagy tojásrántotta)
- Az ár az IFA-t tartalmazza
Az ajánlattal egy izgalmas bortúrán is részt vehettek: kóstoljatok meg 5 etyeki bort kis borfalatkákkal, és ismerjetek meg egy régi borászatot!
Ahogy megérkeztetek, rögtön meg is kóstoltok 2 bort, miközben a borászok bemutatják a családi pincészetet és el is mesélik az alapvető és érdekes információkat a kóstolt borokról.
Összesen 5 bort fogtok megkóstolni ezen az etyeki borkóstolón, és bár kóstolni végig a kóstolóteremben fogtok, a második bor után érdemes követni a borászt a borospincébe.
Ezt a pincét 1872-ben építették, ráadásul a tulajdonos szépapja, így talán már nem is kell tovább ragozni, hogy mennyi mindent tudnak itt mesélni Etyekről, a 19. században épült pincéről és a bemutatott borokról.
Egy ilyen régi borospince már önmagában is igazi élmény egy borbarátnak, pláne, hogy a hordós tételek mellett látni fogtok egy érdekes és értékes borokkal megpakolt bormúzeumot is. Itt a családi borászat muzeális borai mellett a saját borgyűjteményüket mutatják be nektek, szép magyar és külföldi borok mellett például egy 1920-as Tokaji Aszú is látható itt. A régi pince után folytatjátok a borkóstolót a maradék tételekkel, és ha kedvetek tartja, akkor kinézhettek a szőlőbe is.
Bár ennek a borkóstolónak a borkorcsolya is a része, választhattok hidegtálat vagy meleg főtételt is. A hidegtálon a család által készített „disznóságok” vannak, nagyon finom sonka, kolbász és szalonna kóstolható így a borok mellé. Vagy, amennyiben meleg főtt ételre vágytok, kóstoljátok meg hagyományos sváb ízeket, kicsit új köntösben!
A program körülbelül 2 órát vesz igénybe.
2025-05-31 -ig
BUZÁL-MÓROCZA PINCÉSZET ÉS SZÁLLÁSHELY
2091 Etyek Öreghegyi út 2004.
https://www.facebook.com/buzalmorocza/?locale=hu_HU