Érdekelnek a jó pezsgők? Szeretnéd megtudni, mit lehet kihozni a hagyomány és a modern technika találkozásából? Kíváncsi vagy, hogyan csiklandoznak a legnemesebb habzó italok?
A kóstoló tartalma:
- Balatonszőlősi Szürkebarát, száraz bor
- Brosé, száraz bor
- Balatonszőlősi Prémium Olaszrizling, száraz bor
- Balatoni Zenit brut pezsgő
- Balatoni Rizling, brut nature pezsgő
- Víz és pezsgőkorcsolya
- Tapas tál: sajt, olaj, capri bogyó, házi grillezett zöldségek és bagett vagy Kaviáros szendvics tál, 2 féle kaviárral
Akkor a Kern Pincészet pezsgőkostólóján jól fogod érezni magadat! Az 5 tételes kóstolón a legkedveltebb italokból kortyolhatsz, melléjük pedig finom falatok, sőt még kaviár is érkezik majd! A pezsgőnket jellegzetes helyi szőlőfajtákból (pl.: zenit, olaszrizling, szürkebarát, zweigelt illetve tokaji területeinkről sárga muskotály, hárslevelű és furmint), tradicionális eljárással (Méthode Traditionnelle) készítik. Palackban, seprőn érlelik minimum három évig, és kézzel degorzsálnak.
2025-05-31 -ig
Előzetes bejelentkezés és időpontfoglalás a 06 30 303 9717 telefonszámon vagy az sparkart@kernwines.com e-mail címen szükséges 48 órával a foglalás előtte. Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva!
A Kern Pincészet azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával. Tervünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták „felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva. Első területeinket Balatonszőlősön(Öreghegy, Penke-dűlő) vásároltuk, ezt követte a többi ültetvény Tokaj-Hegyalján(Tarcal-Mandulás-dülő, Szegi, Bakonyi), tarcali birtokközponttal. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk (5 h Balaton, 5 h Tokaj-Hegyalja). Szenvedélyünk, hogy minőségi borokat és pezsgőket készítsünk.
Kern Bor és Pezsgőház
8233 Balatonszőlős Penke dűlő HRSZ 639
Hétfő-Szerda: Zárva
Csütörtök-Szombat: 13:00-21:00
Vasárnap: 11:00-17:00