Várvezetés Cseszneken 2-20 fő részére

-20 %

Az Ajánlat tartalma

Gyere és ismerd meg a cseszneki várat! Fedezd fel az Öreg-Bakony emblematikus erődítményét testközelből! A két várvezető az előre bejelentkezett vendégeknek kb. 1 órás program részeként meséli el az összes történeti, hadászati és egyéb érdekességet a Bakony hírhedt várromjáról, amelyek, hogy lehet még a könyvekben sem szerepelnek!
A cseszneki várat sok kortársához hasonlóan a tatárjárás utáni nagy várépítő korszakban emelték, hogy védelmet, oltalmat jelentsen a környéken élőknek. A középkor óta a vár számos történelmi eseménynek volt szemtanúja és szereplője is: a török hódítás idején végvárként szolgált, a Rákóczi-szabadságharc idején a várban lőszer- és élelmiszerraktár működött, de hadifoglyok gyűjtőhelye is volt. A háborús idők végén az Esterházyak alakítottak itt ki maguknak kényelmes, barokkos lakhelyet.
A séta során természetesen kérdezhetsz is, biztos, hogy a legjobb helyről kapod meg a válaszokat, hiszen akár az egyik vezetőd maga a várkapitány, Amberger Dániel is lehet!
Ha érdekel a történelem, a hadászat, a helytörténet, vagy csak egy hangulatos sétára vágysz érdekes tudnivalókkal, gyönyörű kilátással és történeti csemegékkel, akkor ez a vezetett séta kihagyhatatlan program a számodra!

Az ajánlatban látható fotók Jenkei Andrástól származnak.

Érvényesség

2024-05-31 -ig

Foglalási feltételek

Előzetes időpontegyeztetés szükséges telefonon +36 70 291 3990 vagy írásban a csesznek.varkapitany@gmail.com email címen.
Az időpontegyeztetéskor szükséges megadnotok az elérhetőségeteket a kapcsolattartás végett.(pl. korábbi érkezés, időpont lemondása)
A kedvezmény más akciókkal nem összevonható!
A várvezetés ára nem tartalmazza a műemlék belépődíját!
Túrákat nem vállalunk! A várvezetés csak a műemlék falain belül érvényes!
Kinyomtatott vouchereteket vigyétek magatokkal!

Partnerünkről

Amberger Dániel (cseszneki várkapitány): 1996-ban született Pápán, ott járta ki az általános- és a középiskolát. Az érettségi megszerzését követően, 2014-ben Pécsre költözött, hogy geográfus váljon belőle. Az egyetemet 2020-ban fejezte be turizmusföldrajz specializáción. Fő szakiránya az elhagyott várak idegenforgalmának a kutatása és erődítmények vizsgálata a helyi lakosság identitásában. 2021 közepétől vált a cseszneki vár várakpitányává, ettől az időponttól kezdve próbál tenni a műemlékért és a környék turizmusáért.
Amberger Károly (helyi lokálpatrióta): 1961-ben született Zircen. Családja több generáció óta Cseszneken, illetve a környező falvakban él. 1990-től kezdve a község idegenforgalmának az egyik megújítója, ő hozta létre a település első turisztikai egyesületét, a Faluszépítő- és Várvédő Egyesületet, amely 6 évig működött. Hosszú évekig üzemeltette az „Amberger-házat”, amely a falu egyik első szálláshelye volt. A helytörténeti múzeum létrehozóinak egyik kulcsszereplője volt. Ezt követően Pápán alapított családot, majd 2018-ban visszaköltözött Csesznekre. 2021-től kezdve segít a várvezetésekben, nagy tudással rendelkezik a várromról, a faluról és a vidékről.

Helyszín

Cseszneki vár

Veszprém megye Cseszneki vár

https://www.facebook.com/csesznekvara

Nyitvatartás

A vár minden hétfőn zárva van!

Novembertől februárig (téli nyitvatartás): 9:00 - 16:00
Március és október (tavaszi és őszi nyitvatartás): 9:00 - 17:00
Áprilistól szeptemberig (nyári nyitvatartás): 10:00 - 18:00

Válassz Csomagot

Cseszneki vár

Veszprém megye

Ismerd meg a műemlék történetét és tudj meg mindent a cseszneki várról személyesen a várkapitánytól!
3 200 Ft 4 000 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet