A hazai képzőművészet tára: belépő a Nemzeti Galériába

-15 %

Az Ajánlat tartalma

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. A Szépművészeti Múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményéből a Magyar Nemzeti Galériában látható válogatás. A múzeumban a műtárgyak épségének megőrzése érdekében – a nemzetközi szabványok és a kölcsönadó kölcsönzési feltételei szerint – szigorúan ellenőrzik a hőmérsékletet, a páratartalmat és a világítást. A javasolt látogatási idő 1,5-3 óra.

A BELÉPŐVEL AZ ALÁBBI TÁRLATOK TEKINTHETŐK MEG:

- Templomok ékességei – Gótikus művészet Magyarországon, 1300-1500

- Késő gótikus szárnyas oltárok

- 19. századi művészet

- Aktszobrok a századfordulóról

- Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig

- Modern idők – Magyar művészet a millennium és a második világháború között

- Lépésváltás – 20. századi művészet 1945 után

- Válogatás a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni Nemzetközi Gyűjteményéből

- Az állandó kiállításra szóló belépőjeggyel Az Eszmény felé. Belga szimbolista szobrászat a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kabinetkiállítás is megtekinthető. 

A kupola az állandó kiállításokra szóló belépőjeggyel, az időjárás függvényében nyitvatartási időben látogatható.

Érvényesség

2023-03-26 -ig

Kivétel a beválthatóság időszakában:

- hétfői napok (a Múzeum zárva tart) 
- március 15. – nemzeti ünnepeken díjtalan a látogatás (állampolgárságra való tekintet nélkül)

További kedvezményekről a Múzeum honlapján tájékozódhatsz: https://mng.hu/jegyarak/ 

Foglalási feltételek

Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva. A vouchert az információs pultnál tudod jegyre cserélni megérkezéskor, előre foglalásra nincs lehetőség.  Más kedvezménnyel nem összevonható, visszaváltásra a múzeumban nincs lehetőség.

FONTOS: 
A voucher csak az állandó tárlatok megtekintésére használható fel, az időszaki tárlatokra külön belépőt kell vásárolni.
6 éves kor alatt (állampolgárságra való tekintet nélkül) és 70 éves kor felett (az EGT-tagállamok állampolgárai számára) díjtalan belépő igényelhető a helyszíni pénztárakban.
A voucher egy alkalommal használható fel, a látogatás időtartama nincs korlátozva a látogatási időn belül, tárlatvezetést nem tartalmaz. A belépők nem válthatók vissza. Belépés legkésőbb 17 óráig, a kiállítások zárása 17.30-kor kezdődik a harmadik emeletről.

A voucherrel érkezőktől kérik, számítsatok rá, hogy ünnepi/kiemelt időszakokban szakaszosan tudják a látogatók belépését biztosítani az épületbe az előcsarnok befogadóképességére tekintettel, akár elővételes jeggyel is. Kérik a látogatók szíves türelmét és megértését.

 

Partnerünkről

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészetet dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Önálló múzeumként 1957 óta működik. Jelenlegi helyére, a Budavári Palota épületébe 1975-ben költözött. Gyűjtőköre az államalapítástól napjainkig, a legkorábbi magyarországi emlékektől a kortárs művészetig terjed. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteménye jelenleg 110 000 műtárgyat foglal magában, kiemelkedő darabjait a közönség az állandó kiállításokon láthatja, az egyes alkotók életművének gazdagabb bemutatására pedig a múzeum időszaki kiállításai adnak lehetőséget.

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria

1014 Budapest Szent György tér 2

www.mng.hu

Nyitvatartás

Hétfő: zárva

Kedd-vasárnap: 10.00-18.00

Utolsó belépés: 17.00, a kiállítások zárása: 17.30-tól indul a 3. emeletről

Válassz Csomagot

Magyar Nemzeti Galéria

Budapest

Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításokra szóló kedvezményes belépőjegy 1 fő számára, egy alkalommal
3 230 Ft 3 800 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet