Belépő a Festetics Kastély összes állandó kiállítására

-10 %

Az Ajánlat tartalma

Tegyél egy sétát a történelemben! A kombinált belépőjeggyel nem csak a festői szépségű kastély épületét, hanem a Helikon Kastélymúzeum összes állandó tárlatát is megtekintheted!


Állandó kiállítások:

FŐÚRI ENTERIŐR KIÁLLÍTÁS

A kastély több mint húsz termét magába foglaló enteriőrkiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18–19. századi főúri életformát tárják a látogatók elé. A Festetics család által 1745 és 1887 között több építési periódusban emelt kastély épületének és egykori berendezési tárgyainak bemutatása azért lehetséges, mert a többi magyar kastélyhoz viszonyítva mindezek nagymértékben eredeti formájukban maradtak fenn.

AMAZON HÁZ LÁTOGATÓKÖZPONT

A 2016-ban az Amazon Ház Látogatóközpontban megnyílt kiállítás Főúri utazások, úti kalandok címmel az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét tárja a látogatók elé.

PÁLMAHÁZ ÉS MADÁRPARK

A pálmaház egzotikus növényeivel a főúri életmód részét képező orangerie-k és trópusi növényházak hagyományát idézi. A pálmaház épületét sziklakert, akvárium, kerti tó és madárpark együttese övezi. A madárpark több földrész különleges madárfajainak ad otthont.

VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS

A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett vadfajok trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók. Az élményt a témához kapcsolódó néprajzi és képzőművészeti gyűjtemény teszi teljessé.

HINTÓKIÁLLÍTÁS

A hintókiállítás a 18–19. század főúri életformájához kapcsolódó lóvontatású járművek világába kalauzolja a látogatókat. A kocsik, hintók és lovas szánok mellett a kiállítás anyagát színesítik a lovaglással összefüggő egyéb tárgyi emlékek, illetve képzőművészeti alkotások is.

TÖRTÉNELMI MODELLVASÚT KIÁLLÍTÁS

A történelmi modellvasút-kiállítás az egyik legnagyobb Európában. A 19–21. századi Magyarország, Ausztria és Németország vasútjait szemléltető óriásmodell az eredeti állomásépületek, vasúti pályák, mozdonyok, szerelvények korhű mása.

FŐÚRI UTAZÁSOK, ÚTI KALANDOK KIÁLLÍTÁS

A 2016-ban az Amazon Ház Látogatóközpontban megnyílt kiállítás az elmúlt évszázadok szárazföldi, vízi és légi közlekedésének történetét tárja a látogatók elé. Bemutatja a 19. századi és a 20. század eleji utazási kultúrát és az utazásokhoz kapcsolódó szokásokat.

Érvényesség

2023-08-31 -ig

Foglalási feltételek

Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva!
A voucheredet a Kastély pénztáraiban tudod belépőre váltani.

Más kedvezménnyel nem összevonható!

Partnerünkről

A keszthelyi Festetics-kastély a 18. század közepétől 200 éven keresztül Magyarország egyik legjelentősebb grófi, majd hercegi családjának, a Festetics családnak az otthona volt. Ma Helikon Kastélymúzeum néven muzeális intézményként működik, öt épületben hat állandó kiállítást mutat be.

Festetics Kristóf Keszthelyt választotta birtokai központjának, és 1745-ben kastély építésébe kezdett az uradalom területén. A barokk stílusú, egyemeletes, U alakú kastélynak nagyon kismértékben kiugró oldalszárnyai voltak, és a korabeli leltár szerint 34 helyiséggel rendelkezett.

Többszöri átépítés és felújítási munkák után a kastély ma teljes pompájában tárul a látogatók elé, és számos kulturális programnak, tárlatnak ad otthont.

A Festetics-kastély parkja természetvédelmi terület. A kastélyparkban található a pálmaház és a hintókiállításnak helyet adó korábbi kocsiház, a park hátsó kijáratával szemben pedig a vadászati kiállítást és a történelmi modellvasút kiállítást befogadó új épület. A kastély közelében, a Kastély utcában áll az Amazon Ház Látogatóközpont.

Helyszín

Festetics Kastély – Helikon Kastélymúzeum

8360 Keszthely Kastély utca 1.

http://helikonkastely.hu/hu/

Nyitvatartás

május 1. -  június 30. Kedd-Vasárnap: 10:00-17:00

július 1. – augusztus 31. H-V 9:00-18:00

szeptember 1. – szeptember 30. H-V 10:00-17:00

október 1. – április 30. K-V 10:00-17:00

Válassz Csomagot

Festetics Kastély – Helikon Kastélymúzeum

Keszthely

A kombinált felnőtt vagy kedvezményes (6-26 éves korig illetve 62 év felett) belépőjeggyel a Helikon Kastélymúzeum összes állandó kiállítására beléphetsz.
4 400 Ft 4 900 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet