Egy vörös Budáról – Kóstoló és séta egy eltűnt bor nyomában

-5 %

Az Ajánlat tartalma

Az elismert helytörténészekből és lokálpatriótákból álló társaság, a Kadarka kör azt tűzte ki célul, hogy életre kelti a budai oldal egykori büszkeségét: a “budai vörös”-t. Egy bort, amely generációkon át meghatározta a budai oldal képét, és az itt lakók életmódját. A reformkorban hírneve a Tokaji Aszúéval vetekedett. Mára nyomtalanul eltűnt.
A kezdeményezést felkarolták neves borászok szerte a Kárpát-medencéből. Ennek eredménye a Kadarkáink kertje, mely nem máshol talált otthonra, mint Jókai Mór egykori kertjében a Svábhegyen. A felújítási munkák miatt zárva tartó kert, jelenleg csak a Budapest Városművek programján látogatható.
A budai vörös újjáélesztése egyedülálló történet, amiben a múlt és a jelen összefonódik. A program során sétálunk a szőlőben, Budapestet talán legjobban ismerő személyek mesélik el a Budai Kadar sztoriját. És meg is kóstoljuk az újjáélesztett tüzes nedűt.
Egy dologra vigyázunk: Ha már bort iszunk, legalább bort is prédikáljunk.
A séta hossza 2 óra.
Találkozó a Jókai kert bejáratánál.

Érvényesség

2024-03-01 - 2024-05-31

Foglalási feltételek

Időpont egyeztetés miatt vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóval. A megadott email címen info@varosmuvek.hu tudsz időpontot foglalni. Az aktuális időpontokról a www.varosmuvek.hu/programok oldalon találsz információt. Foglaláskor add meg a voucher azonosítódat!

Partnerünkről

A Budapest Városművek programjai ablakok, melyeken át a város, mint szellemi tér egy-egy szelete válik láthatóvá.
Ha azt kérdezed mi Budapest, visszakérdezek: “Kinek mi?” Ahányan lakjuk, annyiféleképpen éljük meg, alakítjuk, és meséljük el. Ezért találunk minden sarkon valamit, amiért érdemes megállni. Egy történetet, egy sorsot, egy hangulatot. Ezek a történetek utak a szellemi térben, amelyek Budapest arcának ezernyi vonását járják körbe. A Budapest Városművek sétái önkényes útvonaltervek térben és időben.

Helyszín

Budapest Városművek - Egy vörös Budáról

1121 Budapest Költő utca 21

https://varosmuvek.hu/

Válassz Csomagot

Budapest Városművek - Egy vörös Budáról

Budapest

Kóstoló és séta egy eltűnt bor nyomában.Szinte közhely, hogy hajdanán a budai oldalon végig szőlőskertek álltak. De mit termeltek?
6 180 Ft 6 500 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet