Remekművek a Szépművészetiben az ókortól 1800-ig

-15 %

Az Ajánlat tartalma

A felújítást követő újranyitással új koncepció alapján létrehozott állandó kiállításokkal várja látógatóit a Szépművészeti Múzeum: Egyiptom és az ókor művészete mellett a 18. század végéig együtt mutatják be az egyetemes és a magyar művészet történetét a Magyar Nemzeti Galéria Régi Magyar gyűjteményével való újraegyesítésnek köszönhetően. (A Szépművészeti Múzeum 1800 utáni gyűjteményéből a Magyar Nemzeti Galériában látható válogatás.)
Az épület barokk szárnyának rekonstrukciójával új állandó kiállítás nyílt az 1. emeleten 2021. végén a népszerű, 1600-1700 közötti spanyol és holland festészetet is magába foglalva. 2022 tavaszán nyitották meg a 18. századi művek új tárlatát a 2. emeleten. A kiállítóterek légkondicionáltak, a hőmérséklet 20-22 °C. Javasolt látogatási idő: 2-4 óra.

A belépővel az alábbi tárlatok tekinthetők meg:
- mélyföldszint: Klasszikus Ókor, Ókori Egyiptom
- földszint: Reneszánsz Csarnok, Román Csarnok, Barokk Csarnok + grafikai kiállítótér (csütörtök-vasárnap között)
- 1. emelet: Európai művészet 1250-1700
- 2. emelet: Európai Szobrászat 1350-1800, Európai művészet 1700-1800
- 3. emelet: Magyarországi művészet 1600-1800

Érvényesség

2024-09-29 -ig

Kivétel a beválthatóság időszakában:
- hétfői napok (a múzeum állandó tárlata zárva tart- kivéve ünnepi időszakokban) 
- nemzeti ünnepeken díjtalan a látogatás 
- minden hónap harmadik szombatja

További kedvezményekről a múzeum honlapján lehet tájékozódni:
https://www.szepmuveszeti.hu/jegyarak/

Foglalási feltételek

Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva. A vouchert az információs pultnál tudod jegyre cserélni megérkezéskor, előre foglalásra nincs lehetőség.  Más kedvezménnyel nem összevonható, visszaváltásra a múzeumban nincs lehetőség.

FONTOS: A voucher csak az állandó tárlatok megtekintésére használható fel, az időszaki tárlatokra külön belépőt kell vásárolni.

6 éves kor alatt és 70 éves kor felett díjtalan belépő igényelhető a helyszíni pénztárakban.

A voucher egy alkalommal használható fel, a látogatás időtartama nincs korlátozva a látogatási időn belül, tárlatvezetést nem tartalmaz. A belépők nem válthatók vissza. Belépés legkésőbb az épület zárása előtt 1 órával, a kiállítások zárása 30 perccel korábban kezdődik.

A voucherrel érkezőktől kérik, számítsanak rá, hogy ünnepi/kiemelt időszakokban szakaszosan tudják a látogatók belépését biztosítani az épületbe az előcsarnok befogadóképességére tekintettel, akár elővételes jeggyel is. Kérik a látogatók szíves türelmét és megértését.

Partnerünkről

A Szépművészeti Múzeum állami alapítású és fenntartású országos múzeum. Az épület Budapest világörökségi helyszíneihez tartozik a Hősök tere műemlék együttesének részeként, 1900 és 1906 között Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján épült neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban. Immár 116 éve az egyetemes művészet emlékeinek ad otthont az ókortól napjainkig, 2018-tól megújult külsővel és belsővel, új állandó kiállításokkal.

Helyszín

Szépművészeti Múzeum

1146 Budapest Hősök tere

https://www.szepmuveszeti.hu/

Nyitvatartás

Hétfő – ZÁRVA
Kedd – vasárnap: 10.00–18.00, belépés 17:00-ig
Kiállítások zárása: 17.30-tól 

A nyitvatartás változhat ünnepi időszakokban, ill. programok és rendezvények miatt. Kérjük, hogy látogatás előtt tájékozódjon az intézmény honlapján:

https://www.szepmuveszeti.hu/nyitvatartas/

Válassz Csomagot

Szépművészeti Múzeum

Budapest

Szépművészeti Múzeum állandó kiállításokra szóló kedvezményes belépőjegy 1 fő számára, egy alkalommal
4 420 Ft 5 200 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet