Szem a Harisnyán - Így festett a Kádár korszak sétatúra

-5 %

Az Ajánlat tartalma

Mire számíthatott egy sokgyerekes vidéki parasztcsaládban született lány, ha Budapesten próbált szerencsét? Hol tartotta Kádár János az első nyilvános beszédét a 68-as csehszlovákiai bevonulás után? Hogyan lett kilenc nő az első Állami díjjal kitűntetett brigád?
A sétán az óbudai Harisnyagyár mindennapjaiba nyerünk betekintést. Az itt dolgozó munkásnők személyes történetei megmutatják, hogyan festett a Kádár-rendszer a gyártósorról nézve.
A séta kidolgozója, és vezetője Tóth Eszter Zsófia, történész. 1999-2004 között interjúzott harisnyagyári munkásokkal és munkásnőkkel, eredményeit doktori disszertációban összegezte, mely “Puszi Kádár Jánosnak” címmel 2007-ben jelent meg könyv formában. 2005-ben filmet is készített a harisnyagyári dolgozókról “Brigád Blues” címmel.
A séta hossza 2 óra.
Találkozó: Filatorigát – HÉV Megálló

Érvényesség

2024-05-31 -ig

Foglalási feltételek

Időpont egyeztetés miatt vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóval. A megadott email címen info@varosmuvek.hu tudsz időpontot foglalni. Az aktuális időpontokról a www.varosmuvek.hu/programok oldalon találsz információt. Foglaláskor add meg a voucher azonosítódat!

Partnerünkről

A Budapest Városművek programjai ablakok, melyeken át a város, mint szellemi tér egy-egy szelete válik láthatóvá.
Ha azt kérdezed mi Budapest, visszakérdezek: “Kinek mi?” Ahányan lakjuk, annyiféleképpen éljük meg, alakítjuk, és meséljük el. Ezért találunk minden sarkon valamit, amiért érdemes megállni. Egy történetet, egy sorsot, egy hangulatot. Ezek a történetek utak a szellemi térben, amelyek Budapest arcának ezernyi vonását járják körbe. A Budapest Városművek sétái önkényes útvonaltervek térben és időben.

Helyszín

Budapest Városművek - Szem a Harisnyán

1033 Budapest Folyamőr utca 21-23

https://varosmuvek.hu/

Válassz Csomagot

Budapest Városművek - Szem a Harisnyán

Budapest

“Én nem istenítem Kádárt, de olyan ember volt…” - Így festett a Kádár korszak a Budapesti Harisnyagyár gyártósoráról nézve.
5 230 Ft 5 500 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet