5 tételes borkóstoló 2 főre Titkos Pince látogatással

-24 %

Az Ajánlat tartalma

A badacsonyi magánpincészetek között elsőként nyitotta meg kapuit a Sipos Borház, Magyarország egyik legnagyobb hírű borvidékén, a festőien szép Balaton partján, a Badacsony-hegy lábánál. A borház egész évben várja a borkedvelőket, ajánlatunkkal pedig most be egy személyre szabott vezetett borkóstolóra térhettek be, Titkos Pince látogatással. 
A borászat borainak nagy része reduktív eljárással készül, de egyes tételek, mint az Olasz of the Rizling új hordós érlelést is kapnak. Kedvelt boraik között kiemelkedő a gyümölcsös ízvilágú Balatoni Délután, amely muskotály, olaszrizling, szürkebarát és rózsakő házasításának az eredménye, és az elegáns párja a félszáraz Balatoni Éjszakák, amelyet, rózsakő, olaszrizling és kéknyelű házasításával állítanak elő.
2020 tavaszán került a palackba a Borászat első gyöngyözője, a Sipos Altinger (mai nevén Sipos Molnár17), amely tartályban spontán erjesztett tétel. Rózsakő, szürkebarát, ottonel muskotály izgalmas és egyedi házasítása. A Kéknyelű alapanyaga egy 1995-ös telepítésű, 1,2 hektáros területről származik. Fele acéltartályban, fele pedig 500 literes újhordóban erjedt, majd pár hónapig érlelődött.
Amennyiben szeretnél a borkóstoló mellé borkorcsolyát, sajttálat, vagy hidegtálat, jelezd az Sipos Borháznak bármelyik elérhetőségükön, és harapnivalóval is készülnek neked! 
A Sipor Borházban hisznek abban, hogy a tradíciók mellett színt kell vinniük borászatuk életébe. Ezért is szerveznek változatos programokat, hogy a borkóstolót igazi élménnyé tegyék.

Érvényesség

2024-05-31 -ig

Foglalási feltételek

Előzetes bejelentkezés szükséges telefonon a +3630-443-93-48 vagy emailen rendezveny@siposborhaz.hu

Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva!

Partnerünkről

Családunkban a szőlő- és borkultúra apáról fiúra száll. A dédnagyapáink egyike a herceg Esterházyak badacsonyi vincellére volt egészen 1945-ig, majd az államtól vásárolt kis szőlőterületen folytatta tovább a gazdálkodást. A borászatunk folyamatosan fejlődött, a területeink nőttek és modern pincét építettünk, hogy a legtöbbet tudjuk a szőlőinkből kihozni.  Jelenleg 7 hektár területen gazdálkodunk. Nálunk a borkészítés mindig egy alkotó folyamat, egy szentség, ahol rajtunk és a borokon túl csak a jó Isten van jelen. Olyan bort készítünk, amit mi magunk is szívesen iszunk, mert nálunk minden bornak története van, lehet az egy történelmi esemény, egy szerelemi pillanat vagy akár egy tréfa is.

Helyszín

Sipos Borház

8257 Badacsonyörs Szőlő utca 23

https://www.siposbor.hu/

Nyitvatartás

Szezonálisan változó

Válassz Csomagot

Sipos Borház

Badacsonyörs

Kóstolj meg 5 igazi badacsonyi borkülönlegességet a Sipos Borháznál és élvezd a borteraszról nyíló kilátást! A badacsonyi borkóstoló során megnézitek a Titkos Pincét és helyi termelők kézműves finomságaiból is falatozhattok.
12 990 Ft 16 990 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet