A pezsgő készítő workshop-on való részvétellel különleges élményben lehet részed a Kern pezsgő manufaktúrában, Balatonszőlősön. Mesélnek a pezsgőkészítés történelméről, és arról ők hogyan készítik pezsgőiket. Kóstoltok a Kern pezsgő manufaktúra pezsgőiből (zenit 2017, olaszrizling 2014 IWSC London Bronz, furmint 2017, és sárga muskotály 2015 – ami 2020-ban London Decanter bronzéremmel díjazott). Kóstolás után elkészítitek saját palack pezsgőtöket, amit haza is vihettek és akkor koccintotok vele, amikor csak szeretnétek.
A pezsgőnket jellegzetes helyi szőlőfajtákból (pl.: zenit, olaszrizling, szürkebarát, zweigelt illetve tokaji területeinkről sárga muskotály, hárslevelű és furmint), tradicionális eljárással (Méthode Traditionnelle) készítik. Palackban, seprőn érlelik két évig, és kézzel degorzsálnak.
Az ajánlat tartalma:
- Pezsgőkészítés történelmének bemutatása
- Kern pezsgők kóstolása
- Saját pezsgőtök elkészítése
- tapas tál: Sajt ,olaj, capri bogyó és bagett
- kaviáros szendvics tál (3db)
A program időtartama: 2-2,5 óra.
2023-09-30 -ig
Előzetes bejelentkezés és időpontfoglalás a 06 (30) 943 5252 telefonszámon vagy az info@kernwines.com e-mail címen szükséges 48 órával a foglalás előtt. Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva!
A workshopok minimum 4 fővel indulnak, időpontokkal kapcsolatban érdeklődj partnerünknél!
A Kern Pincészet azzal a céllal alakult 2012-ben, hogy kapcsolatot hozzon létre a bortermelés múltja és jövője között, ötvözve a tradíciót a természettel és a technikával. Tervünk a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták „felélesztése” a legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokat alkalmazva. Első területeinket Balatonszőlősön (Öreghegy, Penke-dűlő) vásároltuk, ezt követte a többi ültetvény Tokaj-Hegyalján (Tarcal-Mandulás-dülő, Szegi, Bakonyi), tarcali birtokközponttal. Jelenleg 10 hektáron gazdálkodunk (5 h Balaton, 5 h Tokaj-Hegyalja). Szenvedélyünk, hogy minőségi borokat és pezsgőket készítsünk.
Kern Bor és Pezsgőház
8233 Balatonszőlős Penke dűlő HRSZ 639
H-Cs: ZÁRVA
Péntek: 19:00 – 22:00
Szombat: 10:00 – 22:00
Vasárnap: 10:00 – 20:00