A pezsgő készítő workshop-on való részvétellel különleges élményben lehet részed a Kern pezsgő manufaktúrában, Balatonszőlősön.
Ez vár rátok:
- Pezsgőkészítés történelmének bemutatása
- Kern pezsgők kóstolása
- Saját pezsgőtök elkészítése
- Tapas tál: Sajt, olaj, capri bogyó, házi grillezett zöldségek és bagett vagy kaviáros szendvics, 2 féle kaviárral
A program időtartama: 2-2,5 óra
Az eseményen mesélnek a pezsgőkészítés történelméről, és arról ők hogyan készítik pezsgőiket. Kóstoltok a Kern pezsgő manufaktúra pezsgőiből (zenit 2017, olaszrizling 2014 IWSC London Bronz, furmint 2017, és sárga muskotály 2015 – ami 2020-ban London Decanter bronzéremmel díjazott). Kóstolás után elkészítitek saját palack pezsgőtöket, amit haza is vihettek és akkor koccintotok vele, amikor csak szeretnétek.
A pezsgőnket jellegzetes helyi szőlőfajtákból (pl.: zenit, olaszrizling, szürkebarát, zweigelt illetve tokaji területeinkről sárga muskotály, hárslevelű és furmint), tradicionális eljárással (Méthode Traditionnelle) készítik. Palackban, seprőn érlelik minimum három évig, és kézzel degorzsálnak.
2025-05-31 -ig
Kern Bor és Pezsgőház
8233 Balatonszőlős Penke dűlő HRSZ 639
Hétfő-Szerda: Zárva
Csütörtök-Szombat: 13:00-21:00
Vasárnap: 11:00-17:00