Kis felnőtt csoportok a kommunista diktatúra labirintusában

-20 %

Az Ajánlat tartalma

A Memento Park két részből áll: az egyik rész az „Egy mondat a zsarnokságról” Park, közismert nevén a Szoborpark. Itt található a Kulisszafal – amely mögött nincs épület, nincs semmi, a Végfal – amely egyszer s mindenkorra kimondja: Nincs tovább és köztük az Út – amely nem vezet sehová. A parkban 41 szobor és emlékmű található. Lenin, Marx és Engels, Kun Béla és Osztapenko kapitány mellett itt állnak a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” allegorikus emlékművei, valamint munkásmozgalmi személyek vagy a szovjet Vörös Hadsereg katonái, és más gigantikus alkotások.
A másik rész a trapéz alakú, atmoszférikus Tanú tér (Sosemvolt város Sosemvolt tere), és annak épületegyüttese, amely egyben a Szoborpark építészeti és tartalmi koncepciójának szerves folytatása, a gondolatmenet befejezése.
Egy tér – tengelyében az „Egy mondat a zsarnokságról” és a Csizma – amely az 1956-os forradalom, a Diktatúra elleni szabadságharc csorbítatlan mítoszát őrzi;
Egy tér – amely azáltal, hogy létrejött, hogy létrejöhetett, az 1989-90-es rendszerváltás, a Diktatúrát leváltó Demokrácia emlékhelye;
Egy tér – amely a kelet-közép európai sorsforduló magyarországi jelképrendszerével, a világ bármely pontján érthető történetet mesél: diktatúráról, demokráciáról… hiszen a Tanú tér: az 1956-os budapesti Széna tér, az 1968-as prágai Vencel tér, az 1981-es varsói Palota tér, az 1989-es temesvári Opera tér, a berlini Potsdamer tér, a szófiai Nemzetgyűlés tere.
Akár a történelem, akár a művészet iránt vagytok fogékonyak, a Memento Park tartalmas programot kínál, amiről sokáig fogtok még beszélgetni.

Válasszátok ki a számotokra megfelelő csomagot az ajánlat jobb felső részében található csomagválasztón keresztül.

Érvényesség

2024-08-31 -ig

Foglalási feltételek

Voucheredet mutasd be a helyszínen digitális eszközödön vagy add át kinyomtatva! Az ajánlat más kedvezményre nem jogosult felnőtt látogatók számára készült és további kedvezményre nem jogosít.

Partnerünkről

A Memento Park – Szoborpark Múzeum Budapest különleges, egyedi látványossága. A Szoborpark 41 szobra, a Legvidámabb Barakk kiállításai és „Az ügynök élete” című belügyi oktatófilm, a Sztálin-dísztribün mögötti Raktártárlat és művészeti kiállítás, az integető erkély a panorámával, valamint a kihagyhatatlan Trabant komplex élményt kínál minden korosztálynak.
A Memento Park – Szoborpark Múzeum Közép-Európa első olyan tematikus létesítménye, amely egy diktatúrára és annak bukására emlékeztet.

Helyszín

Memento Park - Szoborpark Múzeum

1223 Budapest Memento Park, Balatoni út - Szabadkai utca sarok 22

https://www.mementopark.hu/

Nyitvatartás

Április 1 - október 31. 10:00-18:00

November 1 - március 31. 10:00-16:00

Válassz Csomagot

Memento Park - Szoborpark Múzeum

Budapest

Egy emlékpark a diktatúrák korának és a diktatúrák bukásának, történelmi korokat megidézve a művészet eszközeivel. Kedvezményes belépő kis létszámú felnőtt csoportoknak a Memento parkba, választhatóan 3-9 fő részére.
7 200 Ft 9 000 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ez is érdekelhet