+06 70 701 76 01
i
Ügyfélszolgálat: H-P: 9:00 - 19:00 Szo-V: 9:00 - 16:00
info@citydeals.hu

25.980 Ft helyett 14.290 Ft: Autentikus török főzőkurzus

Válassz csomagot

EASE Therapy - ÍZBISZTRÓ

Budapest

Kalandozás a török gasztronómiában Afiyet olsun-tól Ziyade olsun-ig
3 630 Ft
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalvány

Ajánlat tartalma

A 3.630 Ft értékű voucheredért most 25.980 Ft helyett 14.290 Ft-ért veheted igénybe ajánlatunkat. Most csak 3.630 Ft előleget kell fizetned, fennmaradó 10.660 Ft összeget partnerünknél szükséges fizetni.

Törökország rendkívül gazdag gasztronómiával büszkélkedhet, hiszen területe óriási. A mediterrán klíma ideális termőhely a finomabbnál finomabb gyümölcsök és zöldségek számára. Több ezer kilométernyi  tengerpartot  és hegyvidéki fennsíkok sokaságát mondhatja magáénak, így nem csoda, hogy a változatos tájegységeken más-más ételek a jellemzők. A török gasztronómia leggyakrabban használt alapanyagai a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, a bab, a paradicsom, a fokhagyma és az uborka, és szerencsénkre hazánkban is bővelkedünk ezekből az alapanyagokból. A törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Leginkább használt fűszereik a petrezselyem, a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.

A török konyha nagyon hosszú múltra tekint vissza, a perzsa, kurd, arab, örmény valamint a mediterrán ízvilág is hatással volt rá.

Az EASE Therapy kurzusán Erdal Ildikó kalauzol el a török gasztronómia varázslatos világába, és biztos, hogy tapasztalt idegenvezetőd lesz, hiszen 10 éven át élt Isztambulban, és élete párját is itt találta meg.

A segítségével most ezeket az ételeket sajátíthatod el:

Vörös lencse leves:  A török konyha klasszikusa, gyorsan elkészül és a vöröklencsének nagyon sok jótékony hatása van, kiváltó növényi fehérje forrás és tele van vitaminokkal.

Meze: A meze kifejezés magára az előételre utal. Törökországban több mint 300 különböző fajta létezik. Jellemzően csicseriborsót, tahiit, joghurtot, olívaolajat és zöldségeket tartalmaz.

Dolma: A dolma azt jelenti “töltött”, rizzsel vagy darált hússal töltött zöldség vagy szőlőlevél.

Köfte: A darált húst finomra vágott hagymával, zsemlemorzsával, fűszerekkel keverik össze, formázzák, majd grillen kisütik.  Grillezett paradicsommal, paprikával, padlizsánnal tálalják.

Pide: Ovális lapos kenyér feltétekkel, ami lehet sajt, darált hús, spenót, tojás.

Sült rizspuding (sütlac): Tradicionális török édesség, krémes, égetett tetejű tejberizs.

A kurzus végén a helyben elkészített ételeket közösen el is fogyasztjátok. Kiscsoportos főzőkurzusaik téged is várnak szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt. Voucherek, utalványaik értéke felhasználható az Ízbisztró termékeinek vásárlásánál, az Ízbisztróban étel- és italfogyasztáskor, illetve az EASE Therapy kiadványainak megvásárlására.

Érvényesség

2025-05-31 -ig

Foglalási feltételek

+

Partnerünkről

+

Helyszín

EASE Therapy - ÍZBISZTRÓ

1011 Budapest Szilágyi Dezső tér 1.

http://www.easetherapy.hu


Ez is érdekelhet