Hiánypótló ez a tanfolyam, mivel a szokásos bonbon tanfolyamokon nem lehet elsajátítani a bonbon festést, ráadásul több technikát is megtanítanak. Minden munkafolyamatban részt tudsz venni és a saját bonbonjaidat elkészíteni, amiket végül díszdobozban haza is vihetsz.
Mit is rejteget ez a tanfolyam?
A tanfolyam teljes egészében lefedi a normál bonbon tanfolyamuk anyagát, festési technikákkal kiegészítve, így ez a tanfolyam időben is hosszabb mint a bonbon tanfolyamuk.
Ahogy a normál bonbon / táblás csokoládé tanfolyamukon is, a temperálás trükköket is megismertetik és erről jegyzetet is adnak résztvevőiknek.
A kurzus kb 3-4 órája során:
- festett bonbonokat készítetek ét- vagy tejcsokoládéból,
- fehér csokoládéra is mintákat varázsoltok transzfer fóliával,
- több fajta kézi technikával és festékszóró pisztoly segítségével is alkottok szebbnél-szebb bonbonokat.
Mi más teszi még különlegessé ezt a tanfolyamot?
- több fajta festékkel és eszközzel készítitek el a különböző festéseket
- kipróbáljátok a maszkolást
- elsajátítod több ganache (töltelék) receptjét
- bonbonjaidat díszdobozban hazaviheted
- trükköket, fortélyokat mutatnak be, hogyan lehet a drága eszközöket otthon, házi módszerekkel és olcsó megoldással helyettesíteni
- megismertetik a csokoládé történetét
- különböző csokoládékat lehet náluk kóstolni, megismerni
- más manufaktúrák kurzusaival ellentétben a kurzuson nem csak egy, hanem kétfajta temperált csokoládéval lehet dolgozni
- megmutatják az otthoni sikerhez milyen alapanyagokra lesz majd szükséged, és azokat a kurzus után akár náluk beszerezheted
- részletes jegyzetet adnak a tanfolyami anyagról, amiben az elméleti rész mellett a recepteket is megtaláljátok, így jegyzetelni sem kell a tanfolyam során
- megismersz a kurzus alatt több temperálási technikát is, amikhez nincs szükséged gránit vagy márványlapra otthon
- a legkiválóbb belga csokoládéval dolgoztok
- hűsítő italok, kávé, ásványvíz gondoskodik még arról, hogy tökéletesen érezd magad
A programot bátran ajánljuk gluténérzékenyeknek.
Laktózérzékenyektől, vegánoktól, cukorbetegektől valamint fogyókúrázóktól kérik, hogy jelentkezéskor a speciális kérést jelezzék nekünk, hiszen vegán étcsokoládé és édesítőszerrel édesített, cukormentes belga tejcsokoládé is lapul raktárban.
Kötényt biztosítanak a tanfolyam időtartamára, ám ettől függetlenül olyan ruházatot javasolnak, ami nem gond, ha festékes lesz.
Ha eddig csak álmodoztál róla, hogy milyen jó lenne végre a saját magad által készített bonbonokat fogyasztani, vagy meglepni vele szeretteidet, vagy minden ilyesmi próbálkozásod balul sült el mostanáig, akkor is itt a helyed!
Tanfolyam vezető: Lix-Hajdu Nikoletta, cukrász és tanár, aki az Ars Socolata Kft. tulajdonosa és a cég kézműves csokoládé különlegességeinek megálmodója.
Vásárold meg a tanfolyamot magadnak vagy ajándékba! Vegyél részt barátaiddal a programon!
Oklevelet adnak, amennyiben korábban megkapják a résztvevők nevét.
A kurzus választható magyar mellett angol vagy német nyelven is.
További otthoni csoki- és bonbonöntéshez csoki alapanyag a webshopukban, valamint a kurzus helyszínén is vásárolható.
De milyen is az igazi kézműves csokoládé, és miért a bolti ár többszöröséért szerezhető be legtöbbször?
A kézműves csokoládét választók hajlandók kifizetni a viszonylag magas árat a minőség miatt. A tömegtermeléshez képest jóval magasabb árat több tényező is okozza. Egyrészt a kézi munkaerő esetén jóval lassabb az előállítás a gépi termeléshez viszonyítva. A következő faktor az, hogy a gyári tömegtermelés során a versenyképesség miatt kénytelenek spórolni különleges, minőségi alapanyagok magas arányán. A legtöbb manufaktúra minőségi csokoládé alapanyagot használ, amelyet a tömeggyártású csokoládék alapanyagának többszöröséért tudnak csak beszerezni. Az igazi eredeti csokoládé nem tartalmaz tejsavóport, tejzsírt vagy bármely kakaóvajat helyettesítő olcsósító összetevőt. A különbséget sok esetben csak akkor veszi észre az átlag vásárló, amikor egymás után kóstolja a bolti és a kézműves csokoládét. Ahogy borok esetén is léteznek specialisták, akik a legkisebb különbséget is észreveszik, a csokoládé ínyencek körében is találunk olyan személyeket, akik nem csak a manufakturális és gyári előállítású táblás csokoládé közötti különbséget képesek megállapítani, hanem akár a felhasznált kakaóbab származási helyét is beazonosítják.
Az egész évben induló workshopra minden édességimádót várnak. Ajándékba szánt kurzus esetén vouchert küldenek.
2024-11-30 -ig
Előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés szükséges voucherkód megadásával az arssocolata@gmail.com email címen.
Javasoljuk legalább kb. fél-1 hónappal a tervezett részvétel előtt lefoglalni az időpontot e-mailben.
A voucher átruházható, ajándékba is adható, de az előzetes bejelentkezést lemondani csak a program előtt minimum 5 nappal lehetséges, ellenkező esetben a voucher felhasználtnak minősül.
Minimum korhatár: 16 év
Kinyomtatott voucheredet vidd magaddal!
Csokoládé és minőség kéz a kézben járva: az Ars Socolata nem csak művészi szintre emeli az édességek készítését, de közösségi élménnyé is teszi azt. Nem csak egyedi és exkluzív édességeket kínálnak, de kurzusaikon te is elsajátíthatod a legnépszerűbb finomságok titkát, hogy utána bármikor elkészíthesd azokat magad vagy barátaid, családod örömére.
Ars Socolata
1078 Budapest Nefelejcs utca 19
Bejelentkezés alapján