22.990 Ft helyett 16.790 Ft: Tőketerebes

Az Ajánlat tartalma

A 3.020 Ft értékű voucheredért most 22.990 Ft helyett 16.790 Ft-ért veheted igénybe buszos csomagajánlatunkat. Most csak 3.020 Ft előleget kell fizetned, fennmaradó 13.770 Ft összeget majd az utazási irodának fizeted a kívánt módon, készpénzzel vagy előre utalással.

Foglalni az utalvány megvásárlását követő 24 órán belül tudsz a kalandozas@t-online.hu e-mail címen név, lakcím, telefonszám, (több kupon esetén) utastársak nevének és kuponkód(ok) megadásával. Az iroda válasz levélben küldi a fizetéshez szükséges adatokat.

Időpont: 2024. november 06.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4:45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5:00 órakor

Program:

Kirándulásunk egy hagyományokban gazdag vidékre, a történelemből Abaúj és Zemplén néven ismert területre vezet. Erre szállították a Hegyalja borát, az Alföld búzáját, ezen az úton bonyolódott le a forgalom Erdély és a Szepesség felé. Ez volt Rákóczi fejedelem sűrűn használt útvonala, a kurucoknak, labancoknak majd a 48-as honvédeknek harci színtere. Kelet-Szlovákia magyar kulturális és történelmi emlékekben is gazdag. II. Rákóczi Ferenc egy határ menti kis faluban, Borsiban született, gróf Andrássy Gyula, a Monarchia külügyminisztere emlékét pedig Tőketerebes őrzi.
Utunk első állomása Tőketerebesre vezet. A mai Andrássy kastély, a  középkorban vár volt, ahol országgyűlést is tartottak. A kastély szép parkjában található a neogótikus Andrássy-mauzóleum. Itt nyugszik  gróf  Andrássy Gyula. A kastélyban helytörténeti kiállítást nézhetünk meg. Innen a határ mellett fekvő Borsiba látogatunk, melynek 17. századi reneszánsz kastélyában született II. Rákóczi Ferenc. A közelmúltban teljesen felújított épület falai között  múzeum tekinthető meg. A borsi kastély a magyar reneszánsz építészet egyik gyöngyszeme így méltó állapotban várja a fejedelem tisztelőit. A kiállítás első részében a fejedelem születését és a családi körülményeit ismerhetjük meg, második része a Rákóczi újjászületését, mint a szabadságharc vezetőjét, majd a bujdosás éveit mutatja be. A harmadik születés az 1906-os újratemetés előtt és után kialakult Rákóczi-kultusz létrejöttét mutatja be: hogyan vált a fejedelemből nemzeti hős és egy országszerte csodált történelmi alak. A kiállítás egyik legkülönlegesebb része azonban az, amely a korabeli, várandóssággal és szüléssel kapcsolatos praktikákat, a betegségmegelőző és gyógyító patikaszereket mutatja be. Utunkat folytatva Széphalomra érkezünk, ahol Kazinczy egykori gyümölcsösének helyén nyílt meg az Európában is egyedülálló Magyar Nyelv Múzeuma.  Az emlékcsarnok Kazinczy-kiállítása és a múzeumnak a magyar nyelv történeti útját bemutató állandó kiállítása mellett megtekintjük a Kazinczy sírkertet, valamint az egykori lakóháza helyén emelt emlékcsarnokot is. Várható érkezés Budapestre 20-21 óra között. Belépő: kb. 2.200,- Ft/fő + 20,- €/fő

Extra szolgáltatások:
Fix ülőhely 2.000 Ft/fő
BBP + Stornó biztosítás: 9.90,- Ft/fő
a programváltozás jogát fenntartjuk!

Érvényesség

2024-11-06 -ig

Foglalási feltételek

Foglalni az utalvány megvásárlását követő 24 órán belül tudsz a kalandozas@t-online.hu e-mail címen név, lakcím, telefonszám, (több kupon esetén) utastársak nevének és kuponkód(ok) megadásával. Az iroda válasz levélben küldi a fizetéshez szükséges adatokat. Foglalás (szerződéskötés) után az utazási szerződés feltételei szerint lehet lemondani az utazást.

Tel: +36 1 317-1256

Partnerünkről

Csapatunk több, mint 20 éves tapasztalattal, családias hangulattal várja az utazni vágyókat. Színvonalas helyszíneket kínálunk akár belföldi, akár külföldi útról legyen is szó. Magyarország számos ismert és még felfedezésre váró csodáját mutatjuk meg. Minden utazáshoz szakavatott idegenvezetőt biztosítunk. Autóbuszparkunkat folyamatosan újítjuk, továbbra is luxus színvonalon utazhattok velünk.

Helyszín

Neoline Kft. Kalandozás Utazási Iroda

1074 Budapest Síp utca 4.

https://kalandozas.hu/

Nyitvatartás

H-P: 9-17

Válassz Csomagot

Neoline Kft. Kalandozás Utazási Iroda

Budapest

Autóbuszos kirándulás - TŐKETEREBES- BORSI-SZÉPHALOM
3 020 Ft 
1
Legjobb ár garanciaLegjobb ár garanciaEllenőrzött partnerekAjándék azonnalSzabadon átváltható utalványSzabadon átváltható utalványIdőpont foglalás

Ez is érdekelhet